0
Az Ön kosara üres

06 - 1 - 700 8706

Hé - Pé: 8:30 - 16:30

Minden kategória
  • Kategóriák 
  • Gyártók 

10 ok miért válassza a sous-vide főzést

A sous vide főzés csak egy újkori hóbort, vagy valóban az egyik legjobb módszer az ételek elkészítésére? Alkalmazható az otthoni körülmények között, vagy csak az előkelő éttermekbe való? Csak hús elkészítésére alkalmas, vagy desszerteket is készíthetünk vele? Vajon miért beszélnek róla ennyit?

Felsoroljuk a 10 legjobb okot.
10 ok miért válassza a sous-vide főzést
  1. A sous vide technológiával tökéletes étel készíthető
    A sous-vide főzési módszer lehetővé teszi, hogy egy pontosan meghatározott hőmérsékleten készüljön az étel, így gyakorlatilag lehetetlen túlfőzni vagy elégetni az ételt, vagy éppen ellenkezőleg, nem megfőzni. Az ételek hagyományos elkészítése a sütőben vagy a tűzhelyen pontosságot, időkövetést és tapasztalatot igényel. A sous-vide főzéshez erre nincs szüksége. Kiválaszt egy programot, beteszi a húst, és az eredmény egy tökéletes steak lesz, amely állandó hőmérsékleten készül, így a szélek sem száradnak ki. Végül a serpenyőn csak kicsit meg kell pirítani tálalás előtt. A sous vide- esetében nem számít, ha nem a folyamat végén ül le enni, vagy később érkeznek a vendégek. Az elkészített steak egyszerűen a vízben marad, ameddig csak szükséges, anélkül, hogy megváltozna az íze, vagy az állaga.
  2. A sous-vide segítségével az étel elkészítése egyszerű és kiszámítható
    Néha mindannyian ügyetlenkedünk a konyhában. De a sous-vide esetében ilyen nem fordulhat elő. A nagyon pontos hőmérséklet-beállításnak köszönhetően nincs szükség több éves főzési tapasztalata. Az ételek elkészítése a sous-vide módszerrel ugyanolyan egyszerű, mint egy kávéfőző működtetése. Helyezze be a csomagolt ételt, válassza ki a programot, és várja meg az elkészítés végét jelző jelzést.
  3. A sous-vide segítségével egészségesebb és jobb ételeket fogyaszthat
    A vákuumban történő főzés elképesztő előnyökkel jár - minden vitamin és természetes anyag megmarad az ételben. Főzés útján nem veszik el, nem párolog el. Az étel eredeti íze és színe sem halványul. Elfelejtheti a száraz húst, vagy a kifakult zöldségeket.
  4. Igazi ínyencségek elérhető áron
    A sous-vide segítségével, sokkal jobb minőségű ételeket fogyaszthat anélkül, hogy több pénzt költene. Természetesen minél jobbak az alapanyagok, annál jobb az eredmény a tányéron. De a sous-vide-nak köszönhetően ötcsillagos ételt készíthet egy közönséges húsdarabból - az elkészített összetevők íze és változatossága sokkal jobban kiemelkedik, ha zárt vákuumtartályban készítjük el.
  5. A sous-vide gazdaságos
    Más háztartási készülékekkel ellentétben a sous-vide főzés sokkal gazdaságosabb és hatékonyabb. Ezenkívül rengeteg többletidőt nyer az intelligens sous-vide segítők használatával, például a sous-vide G21 Akura WiFi-vel és annak intelligens alkalmazásával a mobiltelefon segítségével, ahol csak receptet választ, előkészíti a szükséges alapanyagokat, mielőtt elmegy otthonról, majd bárhonnan elküldi az előkészítéshez szükséges utasításokat. Amikor hazatér, illatos készétel várja.
  6. Tiszta konyha, rendes ház
    Képzelje el, hány edényt - tálcát, tálat, edényt, serpenyőt és kiegészítőt használ fel egy meleg étkezés elkészítésére egy négytagú család számára. De az élet ehhez túl rövid, és nincs ok takarítással tölteni. A sous-vide-nak köszönhetően jelentősen csökkenti az edények számát az ételek elkészítésekor, például csirkemellek elkészítésekor csak egy serpenyőre vagy egy salátástálra van szüksége, ha csirkesalátát szeretne készíteni.
  7. Több idő- és pénzmegtakarítás - jobb étrend-tervezés
    A sous-vide használatával sokkal egyszerűbb megtervezni a főzést. Ha a kelleténél több adagot készít el, lefagyaszthatja, és telerakhatja a fagyasztót kész ételekkel. Ha gusztusa van, csak előveszi és pár perc alatt kész.
  8. A sous-vide segítségével könnyen a konyhaművészet magas szintjére juthat
    Vannak olyan receptek, amelyeket egyáltalán nem, vagy csak ritkán akar elkészíteni – mivel bár az étel kiválóan ízletes, de az elkészítése sokkal időigényesebb és összetettebb. A sous-vide használat esetében ez már a múlté. Könnyedén megbirkózik majd az összetettebb receptekkel is.
  9. A vendégsereg fogadása többé ne jelent gondot
    Nem kell többé a vendégek fogadásakor fél füllel a fortyogó ételt figyelni. A Sous-vide segítségével az étel hamarabb elkészül, mint ahogy a látogatók megérkeznek. És milyen meglepettek lesznek, ha megkóstolják az ínycsiklandozó ételeket!
  10. Végtelen számú elkészítési mód, csak bízzon a kreativitásban
    A sous-vide használatával soha nem fog unatkozni a konyhában, és nem fenyegeti a rutin. A sous-vide főzés lehetőségei korlátlanok. A sous-vide segítségével elkészítheti a nemzeti konyhák különlegességeit.