0
Az Ön kosara üres

06 - 1 - 700 8706

Hé - Pé: 8:30 - 16:30

Minden kategória
  • Kategóriák 
  • Gyártók 

Khanh Ta séf: Fontos, hogy ne adjuk fel, a siker eljön

Kuchař khan

Khanh Ta és testvére, Giang nemrég nyitották meg harmadik éttermüket Prágában. Mindegyik étterem más koncepcióval rendelkezik és mindegyik sikeres. Hogyan lehetséges, hogy bár sok vállalkozás megszűnt, növekednek? Mi a siker receptje, és mi a legfontosabb egy szakács számára?

Találkoztunk Khannal, hogy új sous-vide recepteket készítsünk, és beszélgettünk egy kicsit.

Szia Khanhu. A sous-vide technológia bemutatásához készült videónk forgatása éppen véget ért és nagyon ínycsiklandó ételek készültek. Mondd, mit jelent számodra séfként a sous vide?

Hatékonyság. Nélkülözhetetlen egy étterem működtetéséhez a sous-vide technológia. A siket biztosított és rengeteg időt takarít meg. Ennél is jobb szolgálatot tesz az otthonokban. Mivel a sous-vide technológiával egyszerűen nem lehet elrontani az ételt, a siker biztosított.


Tehát a kezdőknek ajánlanátok a sous-vide főzést?

Egyértelműen. A steakek elkészítése elronthatatlanná válik.


Köszi szépen. És ha már a kezdőkről beszélünk, hogyan kerültél a főzéshez?

Kerülőúttal. A bátyám és én teljesen más területeket tanultunk (közgazdaságtan és villamosmérnök, szerk. megjegyzés), de engem mindig is a főzés érdekelt. Végül a szívemre hallgattam, elvégeztem a szükséges tanfolyamokat és rengeteget utaztam a világban. Mindez a tapasztalat, sokat segített, amikor 2013 -ban megnyitottuk az első éttermünket.


Még csak nyolc év telt el, és már a harmadik éttermet nyitottátok meg, ráadásul a koronavírus - járvány ideje alatt, amikor más éttermek bezártak. Nem volt bennetek félelem?

Nem, ellenkezőleg, kihasználtuk a "lezárást". Lehetőséget adott arra, hogy jobban összpontosítsunk az új Dian étteremre, és átgondoljuk a koncepciót. Gaodenben és Taróban folyamatosan főztünk, csak igazodtunk az igényekhez. A pincérek sofőrök lettek, próbáltunk lépést tartani.

És bíztunk benne, hogy az emberek nem hagyják abba az evést (nevet).


Tehát a harmadik éttermetek más, mint a Gaoden és Taro étterem?

Igen, a neve is azt sugallja. A "Dian" vietnami nyelven azt jelenti, hogy "menjünk enni".

És erre épül egy új koncepció - ülj le a barátaiddal, szórakozz és egyél egy jót. Leültök egy asztalhoz, és mondjuk, nem tudod, mit egyél, mi van, ha más étel, amit a többiek rendelnek, jobban ízlene? A koncepciónk pontosan ezen alapszik, leültök egy asztalhoz és közösen esztek.

Az asztal közepére elkészítjük az ételeket, és mindenből kostólhatsz. Rendeléskor nem lehet hibázni (nevet).


Melyik étel a kedvenced?

Nagyon szeretem a hazai konyhát. A kedvenceim közé tartozik a burgonyagombóc hússal és savanyú káposztával.

Az utazásaim során nagyon megszerettem a spanyol és az olasz konyhát - kisebb adagokban, sok zöldséggel, tenger gyümölcseivel és hasonlók. És természetesen nem mehetek el szó nélkül az ázsiai utcai ételek mellett sem, amelyek isteniek. Mindig friss, egy – két alapanyagból készülnek, ennek köszönhetően a receptek tökéletesre csiszolódnak, amikor az alapanyagok elfogynak, bezár a pult, és másnap újra frissen készített ételeket szolgálnak fel.


Khanhu, te és a bátyád sokat dolgoztatok, és ez biztosan nem volt mindig könnyű. Mit tanácsolnál a kezdő szakácsoknak?

Ne adják fel. Ha van álma, vagy elképzelése, hajtsa végre. A siker előbb – utóbb eljön. Ne sürgessék, sok nehézséget át kell hidalni, de ami a legfontosabb: bíznod kell magadban.