0
Az Ön kosara üres

06 - 1 - 700 8706

Hé - Pé: 8:30 - 16:30

Minden kategória
  • Kategóriák 
  • Gyártók 

Tőkehal kókusztejjel, kaporral és savanyított édesköménnyel

Kuchař khan

Szükséges

  • 700 g tőkehal filé
  • 50 g vaj
  • thai bazsalikom levelek
  • hajnalka

hallé

  • 100 g só
  • 50 g cukor
  • 1 l víz

savanyított édeskömény

  • 1 édeskömény
  • 300 ml víz
  • 200 g cukor
  • 100 ml ecet

Szósz

  • 1 hagyma
  • 1 ek olaj
  • 250 ml kókusztej
  • csipet só
  • egy csipet cukor
  • csipet fűszer
  • csipet chili
  • csokor koriander
  • csokor kapor
  • kapor olaj
  • 2 db lime
  • 2 szár citromfű
  • 30 g vaj
  • 3 lime levelek
  • 100 ml fehérbor
  • 20 ml halszósz
  • 250 ml tejszín

Elkészítés

  1. Filézze ki a tőkehalat és használja fel a legszebb részét. Fehér és puha hús, teljesen csont nélkül. 10 percig áztassa a páclében. A páclé elkészítéséhez keverje össze a sót, cukrot és egy kevés vizet. Miután letelt a tíz perc kivesszük a filét, és egy szelet vajjal, bazsalikomlevéllel együtt egy vákuumzacskóba tesszük és G21 Nefrit vákuumozóval lezárjuk.
  2. A G21 Akura sous-vide főzőn állítsa be a hőmérsékletet 44 ° C-ra és az időt 10 percre, majd tegye a tőkehalzsákot a vízfürdőbe.
  3. Közben elkészítjük a mártást. A hagymát apróra vágjuk, és forró olajban és vajban megsütjük. Hozzáadjuk az apróra vágott citromfüvet, és fehérborral felöntjük, felforraljuk, majd hozzáadjuk a kókusztejet és a tejszínt. Rövid ideig főzzük. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd öntsük a keveréket turmixgépbe, adjunk hozzá kaprot, koriandert, lime levét, chilit és keverjük krémes állagúra. Szűrjük le egy szitán, majd ízesítsük sóval, borssal, cukorral és halszósszal.
  4. Miután a sous-vide főzési ideje letelt, vegye ki a tőkehalat a vákuumtasakból, és jól előmelegített serpenyőben süsse meg.
  5. Öntsön egy kevés tejszínes mártást egy mély tálba, vagy tányérba, helyezze rá a tőkehal karajt, díszítse édesköménnyel, kaporral, hajnalkával és cseppentsen rá kapor olajat. Jó étvágyat!

Tip: A savanyú édesköményt egy nappal előre elkészítjük úgy, hogy feldaraboljuk és víz, cukor és ecet sóoldatába helyezzük.

Sef khan