0
Az Ön kosara üres

06 - 1 - 700 8706

Hé - Pé: 8:30 - 16:30

Minden kategória
  • Kategóriák 
  • Gyártók 

Mandulatej a gyümölcsfacsaróból? Miért is ne?

Egészséges, ízletes és könnyedén elkészíthető. Miért vásárolná meg az üzletben kapható mandulatejet, amely egyáltalán nem is olcsó, ha otthon kevesebb pénzért is elkészítheti? Nem csak, hogy megspórol a házi költségvetésből, de még egészségesebb tejet is tud készíteni: tartósítószerek és mesterséges édesítőszerek nélkül, facsaró segítségével.

RECEPT

Hozzávalók:

  1. csésze mandula
  2. csésze víz, áztatáshoz
  3. csésze forralt vizet

Készítés folyamata:

  1. Tegye be áztatni a mandulát egy éjszakán át, de legalább 8 órára vízbe. Vízbe áztatással aktiválódnak az egészégre jótékony hatással lévő enzimek. Egyúttal a vízben pihentetés miatt sokkal krémesebb lesz a mandulatej.
  2. Az áztatott mandulát lecsepegtetjük, és tiszta vízzel leöblítjük. Ezután öntsük fel forralt vízzel.
  3. Apránként, fokozatosan töltse fel merőkanállal a facsaróba. Szükség, ízlés szerint adhat még vizet hozzá.
  4. És már kész is! Élvezze a saját készítésű mandulatej finom és krémes ízét.
  5. 2-3 napig tárolható hűtőszekrényben.

TIPP

A mandulatej már eleve egy picit édesebb a mandula édességének köszönhetően. Ha még édesebb változatot szeretne, tegyen bele mézet, juharszirupot vagy agavé szirupot. Ízesítheti fahéjjal vagy vanília kivonattal. Tökéletes alapanyaga a smoothieknak is.

Receptünket elkészítheti a G21 Graciosoval