0
Az Ön kosara üres

06 - 1 - 700 8706

Hé - Pé: 8:30 - 16:30

Minden kategória
  • Kategóriák 
  • Gyártók 

Sous vide kacsa ropogós kéreggel és hoisin szósszal

Sous vide kacsa ropogós kéreggel és hoisin szósszal

Alapanyagok

Kacsához

  • 1 kacsamell
  • 20 g vaj
  • 5 db thai bazsalikomlevél
  • 1 darab szecsuáni bors
  • 1 db zöld kardamom

Szószhoz

  • 200 g demi glace
  • 25 g hoisin
  • 10 g halszósz
  • 10 g vaj
  • 10 g pálmacukor
  • 10 g tamarind

Uborkasalátához

  • 100 g uborka
  • 75 ml víz
  • 50 g cukor
  • 25 ml ecet
  • 5 db thai bazsalikomlevél
  • 20 g kesudió
  • Brokkolihoz

  • 200 g brokkoli baba
  • 10 g vaj
  • csipet só
  • Folyamata:

    A kacsamellet, amelyet néhány napig a hagytunk a rácson a hűtőben pihenni, vákuumzacskóba helyezzük. Adjunk hozzá zöld kardamomot, thai bazsalikomot, vajat, kevés borsot és vákuumozzuk be az Onyx G21 vákuumozóval.

    Állítsa be a hőmérsékletet 48 ° C -ra, az időt 20 percre a G21 Akura főzőben.

    Egy serpenyőben felhevítjük a demi glace -t, hozzáadjuk a halszószt, a hoisin szószt, ezek az ízek jól illenek a kacsához, hozzáadjuk még az apróra vágott tamarindhoz és megfőzzük. A végén a vajat is hozzátesszük.

    Amikor a mártás kész, elkészítjük a salátát. Vágja hosszában az uborkát, szedje ki a magját és vágja apró kockákra. Tegye be egy vákuumzacskóba, és öntse fel a páclével, amely ecetből, cukorból és sóból áll. Így egyenletesen be tudjuk pácolni az uborkát. Vegye ki a zsákból, és keverje össze pirított és zúzott kesudióval.

    A sous-vide főzési idő letelte után vegye ki a kacsamellet a zsákból és szárítsa meg.

    Vágja be néhány helyen a bőrt, tegye egy hideg serpenyőbe, és pirítsa, amíg ropogós kéreg nem képződik. A serpenyőben hozzátesszük a vajat, és sütés közben locsolgatjuk vele. Ezután vegye ki a kacsamelleket, és a maradék vajon pirítsa meg a baby brokkolit, majd sózza meg egy picit.

    Hagyja a sült kacsamellt 5 percig pihenni, majd vágja fel, és tálalja egy tányéron uborkasalátával, brokkolival, mártással és thai bazsalikomlevéllel.